Elbil-testere oplever lydløs køreglæde

Det er næsten lydløst at køre i elbil. Arkiv foto.


Ti familier fra Holbæk Kommune har nu i godt to måneder haft fornøjelsen af at teste en elbil igennem projektet TestEnElbil.dk. Den 2. august afleveres bilerne videre til nye testfamilier, som vælges i den nye ansøgningsrunde, der netop er startet.

For godt to måneder siden satte de første holbækborgere sig ind i en elbil fra ChoosEV for at tage deres første tur som testpiloter. Efter mange timers kørsel i elbilerne er testpiloterne fra Holbæk Kommune mange erfaringer og sjove oplevelser rigere, hvilket de flittigt har blogget om på internettet.

De fleste smiler, når de ser en elbil
Blandt testpiloterne er der nærmest udviklet en form for fællesskab, ligesom man kender fra folk, der kører på motorcykel.

– Jeg har snart mødt tre elbiler, som man hilser på, ligesom hvis det er motorcykler, der mødes. Jeg oplever, at folk bliver glade, når de ser en elbil, siger testpiloten Henrik Sander Jensen fra Holbæk Kommune.

Det er især de såkaldte bløde værdier ved kørslen i en elbil, som overrasker de fleste testpiloter positivt.

– Som ejer af alt for mange gamle biler, med alt for mange ‘mystiske’ lyde, er lydløsheden lig med ingen mislyde, bare er et ekstra plus for køreglæden, siger testpiloten Per.

Fuld af acceleration
Holbæk Kommune deltager i projekt TestEnElbil for at bidrage positivt til videreudviklingen af elbiler. Det er nødvendigt for at sikre, at elbiler i fremtiden kan blive et fuldbyrdet alternativ til normale benzin- og dieseldrevne biler. Flere testpiloter fra Holbæk Kommune har dog allerede bemærket, at elbilerne på mange områder fuldt ud matcher de almindelige biler.

– Flere af vores venner har fået en tur i elbilen. Alle er imponeret over bilens acceleration, skriver Flemming Jensen på sin blog.

Nye testpiloter søges
Holbæk Kommune deltager som én af i alt 15 danske kommuner i projektet, der i øjeblikket har 150 elbiler på vejene i hele landet. I løbet af den toårige periode som projektet varer, får samlet 80 familier fra Holbæk Kommune mulighed for at teste bilerne i perioder af tre måneder.

Det er nu muligt at søge om at blive testpilot for næste testperiode, der løber fra august til oktober. Ansøgere fra forrige runde er stadig med i puljen om at blive testpilot. Ansøgningsfristen er senest den 4. juli 2011 og foregår via www.testenelbil.dk

Leave a Reply