Biavler- weekend på Nyvang

I weekenden er der Biavler-weekend i Andelslandsbyen Nyvang når Holbæk og Omegns Biavlerforening afholder slyngedag i skoletjenestens lokale.

Her bliver årets første honning slynget og man kan se hvordan man henter honningen i bistaderne, skræller og slynger tavlerne. Man får ligeledes at se, hvordan den flydende honning sies og hældes på glas.

I et lille udstillingsstade med glas på begge sider kan man se, hvordan bierne lever. Bierne er lukket inde, og man kan se dronningen gå rundt og lægge æg i cellerne. Hun har travlt, for i højsæsonen lægger hun op til 2000 æg i døgnet. Det er derfor nødvendigt, at arbejderbierne fodrer hende hele tiden.

Man vil kunne se, hvordan bierne levede i gamle dage og i dag. Få lækre opskrifter på mad med honning og en god snak med biavlerne om biavl og bier. Måske det vil inspirere de besøgende til selv at blive biavlere og få en spændende hobby.

Denne artikel er publiceret den 24. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply