Venstre om KREVI-rapporten: Man skal være en talekspert for at forstå den

Denne artikel er publiceret den 21. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Pernille Kruse (V) mener det kræver eksperthjælp, at forstå KREVI-rapporten. Foto: Holbæk Kommune.

I går udkom en ny rapport fra det kommunale og regionale evalueringsinstitut KREVI. Rapporten peger på, at Holbæk er en af de kommuner, som kan opnå størst gevinst – både fagligt og ressourcemæssigt, ved en effektivisering af skolerne.

Venstres byrådsmedlemn Pernille Kruse, der også er medlem af børneudvalget erkender, at det ikke er imponerende resultater, som man kan fremvise i Holbæk Kommune.

Ifølge rapporten vil man kunne effektivisere ressourcerne med 21,48% i forhold til idag. Vel at mærke uden at ødelægge fagligheden. Hvis man hellere vil øge fagligheden i skolen, så kan er der et effektiviseringspotentiale på 16,96% med de nuværende ressourcer i skolen.

– Det er altid interessant med nye rapporter og ikke mindst tal. Efterhånden er det dog sådan, at man kan finde en der mener det ene, og en anden der modbeviser de fakta som er givet af andre. Sådan har det nok altid været, men det er efterhånden blevet så indviklet, at man skal være lidt af en tal ekspert og grave sig meget langt ned i materialet, og så have eksperthjælp tillige med, siger venstres byrådsmedlem Pernille Kruse til Holbaekonline.dk.

Hun peger på, at man allerede er igang med en ny skolestruktur.

Et af KREVI-rapportens råd er, at skolerne skal lære af hinanden. Til det siger Pernille Kruse:

– Der er altid skoler der gør det godt, og skoler der gør det mindre godt. Derfor er det også vigtigt at lære af hinanden, ikke blot inden for kommunegrænsen men også udenfor kommunegrænsen.

Pernille Kruse peger på nogle af de tiltag, som man har lavet i den nye skolestruktur for Holbæk Kommune:

– Ledelse er i den forbindelse en vigtig ting, derfor er det et af fokus områderne. Ligeledes er inklusion et stort område, som vi skal blive bedre til. IT er en nødvendighed i dagens Danmark, dette gælder især også på skoleområdet, da de unge vil møde det dagligt i deres liv fremover.

– Vi tror selvfølgelig på, at når alle disse tiltag og den nye struktur er på plads, så vil vores personale og ikke mindst vores elever og deres forældre blive tilfredse med de beslutninger, vi har truffet i byrådet, slutter Pernille Kruse.

Læs også: Ny rapport: Stor gevinst ved effektivisering af skolerne i Holbæk Kommune

Leave a Reply