Slå vejrmøller gennem Strandparken

Denne artikel er publiceret den 16. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

20 nye Kropsskilte står klar i Strandparken. De er skræddersyet til parken og opfordrer til forskellige øvelser, som alle kan kaste sig ud i. Måge Dyk, Fjordreje Kys og Vejrmølle Vinger er tre af de utraditionelle muligheder for aktivitet i parken.

Strandparkens romantiske snit, den unikke fjord samt parkens dyr, planter og blomster har dannet baggrund for farver og bevægelser til Kropsskiltene. Skiltene er inspireret af de kendte piktogramskilte fra skove og parker – men her opfordrer de til leg og bevægelse i stedet for at forbyde eksempelvis hunde og knallerter.

– Parkens gæster kan kopiere bevægelserne fra skiltene eller skabe deres eget udtryk med udgangspunkt i for eksempel billedet Måge Dyk. Måske får gæsterne også øjnene op for andre af parkens dyr, farver og lyde, som så kan inspirere til helt nye bevægelser, forklarer Karoline H. Larsen, der er det kunstneriske hoved bag Kropsskiltene.

Karoline H. Larsen har undervejs fået rigtig opfindsom og aktiv hjælp af elever fra Produktionsskolen Nordvestsjælland. De unge har – guidet af kunstneren og med opbakning fra deres lærere – været med i hele processen. En proces der har strakt sig over udviklingen af bevægelserne, billedbearbejdningen, omsætningen af bevægelserne til piktogrammer og til slut malingen af stolperne og monteringen af de færdige skilte.

Projektet er gennemført i samarbejde med Kultur- og fritidssekretariatet i Holbæk Kommune, og Sparekassen Sjælland og Statens Kunstfond har støttet økonomisk.

Skiltene indvies officielt den 22. juni.

Leave a Reply