Kommunens rengøring sendes i udbud

Byrådet besluttede på sit møde i onsdags, at sende kommunens rengøring og vinduespolering i udbud. Samtidigt blev det slået fast, at rengøringspersonalet fortsat skal inddrages i udbudsprocessen og have mulighed for at byde på rengøringsopgaven.

Størstedelen af rengøringsopgaven i Holbæk Kommune sendes i udbud med det samme via prækvalifikation, som annonceres på kommunens hjemmeside, og derefter begrænset udbud. Det besluttede byrådet på dets møde onsdag den 8. juni. Kun ældreområdet og botilbud på specialområdet vil ikke få sendt deres rengøring i udbud, da rengøringspersonalet på disse områder også har andre funktioner end det rengøringsfaglige i forhold til beboerne, som der er en særlig tilknytning til.

Ny arbejdsgiver til marts
– Det er planen, at udbudsfasen løber frem til slutningen af 2011, hvor der bliver valgt leverandør/er. Fra marts 2012 vil kontrakten mellem kommune og leverandør/er træde i kraft. Ændringerne bliver implementeret ad flere omgange, og de første rengøringsmedarbejdere vil blive berørt i foråret 2012, fortæller borgmester Søren Kjærsgaard.

Byrådet besluttede dog også, at medarbejderne – på linje med private leverandører – har mulighed for at komme med et tilbud på rengøringsopgaven i form af et såkaldt kontrolbud. Det betyder, at medarbejderne har mulighed for at fortsætte med en kommunal arbejdsgiver.

Medarbejderne bliver involveret
Med udsigten til at en privat virksomhed kan blive ny arbejdsgiver, kan der være forandringer på vej for den enkelte rengøringsassistent. Derfor anerkender kommunen, at det er vigtigt, at de berørte medarbejderne bliver inddraget og informeret i hele udbudsprocessen.

– Der er oprettet en gruppe af medarbejderrepræsentanter, der er knyttet tæt til dette udbudsprojekt. Gruppen vil løbende få et indblik i, hvor udbudsprocessen er henne, og hvordan medarbejdere skal forholde sig til processen. Desuden vil rengøringsmedarbejderne også løbende blive informeret om projektets status i form af nyhedsopslag, fortæller Anders Asmind, der blandt andet er direktør for Teknik og Miljø, hvorunder kommunens rengøring er organiseret.

Denne artikel er publiceret den 9. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply