Sankt Hans og folketro i Andelslandsbyen

Andelslandsbyen Nyvang byder på et par (u)hyggelige dage for børn og barnlige sjæle i folke- og overtroens tegn.

Hør skræmmende historier på rundtur i overtroen, få gode råd om godt og ondt, lav en heks og en tryllestav, kværn dit eget mel til pandekager, og bag dem på brændekomfur.

Ved midsommer, når solen har badet landet i et trylleskær, er naturen særlig magisk og frugtbar. Alt summer af trolddom og også urterne og helligkilderne er særligt kraftfulde.

De underjordiske rumsterer i skov og høje og utålmodige hekse gør klar til at flyve mod syd til Bloksbjerg eller rejse ad hekkenfeldt til ved Hekla på Island. Så er det med at låse alle redskaber inde, så heksene ikke rider ond lykke i dem og ståle alle lemme og døre med nåle og leer, så de ikke kommer indenfor.

Mennesket har altid fejret denne tid, hvor de onde kræfter skal jages bort, så hvad enten du vil fejre Johannes Døberen eller holde det hedenske solhverv i hævd, så er det en god ide at være godt forberedt til Sankt Hans. Kom og få en herlig fortælling om folketroens magiske verden, lav din egen heks, gå på opdagelse i overtroen, oplev smedens magiske evner og meget mere.

Info:
Sankt Hans og Folketro i Andelslandsbyen
Dato: Dato: Lørdag d. 18. og søndag d. 19. juni 2011.
Sted: Andelslandsbyen Nyvang – Oldvejen 25 – Holbæk

Denne artikel er publiceret den 7. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply