Historisk film fra Orø: Færgeindvielse 2003

Vi har fået en film med indvielsen af Orø-færgen i 2003. Foto: Jesper von Staffeldt.

Som tidligere annonceret har Holbaekonline.dk lånt flere timers film optaget på Orø fra 1965 til 2011 af bl.a., Johannes Skov Hansen og Kjeld Ruud Hansen.

Holbaekonline.dk´s medarbejder på Orø er i fuld gang med at se materialet igennem. Her er det første resultat af dette gennemsyn: Indvielsen af den nye færge mellem Orø & Holbæk.

Videoen er på ca. 18 minutter, og vi har valgt ikke at klippe i den. Der er lagt relevante tekster på og for afvekslingens skyld også musik.

Musikken er også optaget i 2003 og består af to numre: Orøsangen & Færgesangen, begge er skrevet, sunget og spillet af Merete Ruud Hansen, Orø kendt fra bl.a. Grand Prix og duoen Frank & Merete.

Merete Ruud Hansen har nu – efter at være gået på efterløn- tænkt sig at genoptage sin musikkarriere sammen med musiker- kollegaen Simon Nielsen, og begge kan opleves på Orøs nationalmelodi: ”Vi er alle i samme båd” i øvrigt sammen med en 3. musiker ligeledes fra Orø: Hans Knudsen. Den øvrige musik på filmen leveres ”Live” af Holbækgarden.

På filmen kan endvidere ses storbonde, byrådsmedlem m.m. Ole Nielsen og Holbæks tidligere borgmester Jørn Sørensen, som i sin tale kommer ind på den politiske uenighed, der også den gang var om Orøfærgen, daværende overfartsleder Torben Nielsen – nu kaldet ”Den sejlende Pensionist” – og dagens 40 års jubilar Bjarne Nielsen (se også: 40 års jubilæum på Orø

Denne artikel er publiceret den 1. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • jesper von staffeldt

  Et lille teknisk råd : Se den i 480 p
  opløsning

 • jesper von staffeldt

  Vi har modtaget en opfordring fra Hanne Duelund, Lene Andersen m.fl.:
  Brug Orøfærgen også om aftenen :

  Aftentur Orøfærgen

  Kære Alle! For at få lidt gang i færgen. Hvis I har tid og lyst lægger jeg ud med en færgetur mandag d. 6. juni kl.21.50 fra Orø, med hjemtur fra Holbæk kl. 22.20. Nu det er første tur, synes jeg, vi skal starte med en pakketur, så alle kommer med en pakke ( omkr. 10.kr ). Hvis der er nogen der har raflebæger, så ta`venligst med, da jeg kun har et. Så kan vi også snakke om hvad vi kan finde ud af i sommerns løb. Kaffe må man selv tage med og selv rydde op efter sig. Lad dette gå videre til andre på øen. Håber på vi ses Lene

Leave a Reply