Orø fik besøg af Folketingets Ø-kontaktudvalg

Holbaekonline.dk bringer her et interview med Kristian Krøger fra Orø om udbyttet af besøget fra Folketingets Ø-kontaktudvalg. Foto: Jesper von Staffeldt.

Som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk fik Orø i dag, fredag d. 8. april, genbesøg af Folketingets Ø-kontaktudvalg.

De besøgte bl.a Orø Camping, hvor de fik lov at høre Orøs nye Nationalmelodi fremført af Merete Ruud Hansen og Hans Knudsen akkompagneret af Kirsten Scmid t & Lene Andersen.

På Orø Camping lod Henrik Jensen springe en bombe: Min kone og jeg smider nu håndklædet i ringen og sælger Orø Camping. Vi har ikke mødt andet end nej, nej, nej fra kommunen. Herefter udspandt der sig en heftig diskussion mellem Henrik Jensen og formanden for klima & miljøudvalget Henrik Harpøth.

Denne diskussion forsinkede det planlagte program med 20 minutter, men alle nåede den planlagte færgeafgang med Orø-færgen kl.15.10. Og så var der ellers lagt op til storm.

En af de orø-borgere som var med til Christiansborg i begyndelsen af marts måned var Kristian Krøger.

En reporter fra netavisen Holbaekonline.dk fangede i dag Kristian Krøger på Orø-færgen, efter han havde fulgt udvalget til Holbæk. Vi spurgte hvad der kom ud af besøget. Se svaret nedenunder:

3 kommentarer

 • jesper von staffeldt

  9.4.2011. Nu er der problemer ikke kun med de sidste færgeafgange med Holbækfærgen. Et styreaggregat til roret brød sammen på på den sidste færgeafgang fredag aften. Nu afventer man repreratør, som skulle komme lørdag.
  Østre færge får nu et ekstra problem, da kapaciteten her er kraftig nedsat, da den store færge er i dok , og først forventes indsat – i bedste fald – mandag.
  Der er indsat Taxa, til at transportere
  passagerer til til Holbæk via Østre færge

 • jesper von staffeldt

  Orø 12.15 Orøfærgen.
  En reperatør fra Rolls Royce blev vækket kl. 4 om morgenen, og tog herefter fra Sønderjylland til Orø, hvor han ankom
  kl 11. Er er nu i gang med at lokalisere fejlen. Det er tilsyneladende koblingen som skrider fordi olietrykket er for lavt. Hvis det er O-ringene der er utætte, eller pumpen til olietrykket der er fejl på , skal man afvente reservedele, og det kan man først få mandag.
  Hvis man ligesom sidste gang , hvor der var lignende problemer kan klare det med , at sætte trykket op, kan færgen hurtigere komme i drift igen.

 • jesper von staffeldt

  Kristian Krøger udtaler i videointervievet,
  at han tror mødet på Orø kro mellem byrådspolitikere, Ø-kontaktudvalg orøborgere, har skabt en bedre kemi
  mellem råhuset og orøborgerne.
  Og det er der også behov for. For som Preben Rudiensgaard og Henrik Brodersen
  fra Folketinget sagde til Holbaekonline.dk´s medarbejder på Orø-
  færgens bro : Man kunne godt mærke på nogle af byrådsmedlemmerne ved mødet på kroen ,at de havde paraderne oppe inden mødet.
  Anni Lunde og Lene Andersen har fortalt
  følgende lille historie til Netavisens medarbejder : For et lille stykke tid siden var vi til møde med socialdemkratiet
  på rådhuset. På vej til dette møde passerer vi et rum hvor borgmesteren og Carsten Andersen sad. De fik øje på os, og det var ikke genkendelsens glæde, der lyste ud af øjnene.
  Men nu gælder for alle parter at se fremad.

Leave a Reply