Emrah Tuncer om skolerne: Vi ligger i røven af 4. division

I tirsdags kunne man i dagbladet Politiken læse, at Holbæk lå blandt de 10 dårligste målt på 9. klassernes afgangskarakterer.

Emrah Tuncer om de lave karakterer: - Det kommer ikke som et chok for os. Foto: Jesper von Staffeldt.


Ifølge Politikens gennemgang af Undervisnings-ministeriets tal, så var gennemsnits-karakteren i Holbæk 5,8. I Lyngby-Taarbæk Kommune var gennemsnits-karakteren 8,1 og på landsplan var karakteren 6,4.

Holbaekonline.dk talte onsdag aften med byrådsmedlem for De Radikale Emrah Tuncer, der direkte adspurgt siger, at Holbæk “ligger i røven af 4. division”.

– Det kommer ikke som et chok for ret mange af os, siger Emrah Tuncer til Holbaekonline.dk.

– Det ser ikke særlig godt ud for os og derfor har vi taget fat i skoledebatten og sagt, at vi skal have et kvalitetsløft, siger han og tilføjer:

– Vi skal ind og kigge på mellemtrinnet. Det er der det går galt, så der sætter vi massivt ind også i forhold til kompetanceløft af lærere. Der er også noget dér vi skal have kigget på – det er jo ikke kun de unge.

Store Holbæk-skoler har laveste karakterer
Ved at dykke ned i de karakterer som er givet ved folkeskolens 9. klasses afgangsprøve i skoleåret 2009/2010 som netop er blevet offentliggjort af Undervisningsministeret, kan man se at de skoler hvor eleverne har opnået dårligste karakterer er Absalonskolen (4,78) og Østreskole (5,23). Skolen med bedst opnåede karakterer er Vipperødskole hvor gennemsnittet var 6,97.

Da Holbaekonline.dks reporter spørger Emrah Tuncer, om ikke man bør lukke de store skoler i Holbæk og i stedet flytte eleverne til de små skoler svarer han:

– Det handler om økonomi. Hvis vi skulle rykke eleverne ud på de små skoler, så skal der bygges til. Vi har kun 41 millioner kroner tilbage i anlægspuljen, siger Emrah Tuncer.

Det er bedre om 10 år
Emrah Tuncer håber, at det ser bedre ud for skolerne i Holbæk Kommune om ti år.

Se hele interviewet med Emrah Tuncer herunder:

Læs også: Se afgangsprøve karaktererne for dit barns skole

Denne artikel er publiceret den 17. marts 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply