25. april 2024

Sosuassistent Sabrina Hansen Orø arbejder i Holbæk og er bekymret over kommunen vil sløjfe de sidste færgeafgange mellem Orø og Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt

Sosuassistent Sabrina Hansen Orø arbejder i Holbæk og er bekymret over kommunen vil sløjfe de sidste færgeafgange mellem Orø og Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt
I går mandag tog Deres udsendte medarbejder færgen fra Orø mod Holbæk for at høre et spændende foredrag på Holbæk bibliotek. Emnet var invasionen i Nordmandiet 6.6.1944.

Foredragsholderen var Jan Wammen Dam, som samtidig er Venstres Folketingskandidat i Holbækkredsen.

Jeg havde taget et videokamera med og aftalt med Jan Wammen, at lave et lille interview med ham inden foredraget. Her kom vi ind på emner som: Hvilken karakter skal regeringen have for sin indsats, rød blok og økonomi, kan man være Venstremand og gå ind for et sundt miljø, vandveje og landeveje med henblik på færgetrafikken mellem Holbæk og Orø, og hvorfor er især mænd så fascineret af en krig som fandt sted for omkring 70 år siden?..

Der var plads til 100 tilhørere, men bibliotikar Jan Holmberg oplyste over for Holbaekonline. dk at han kunne have “solgt” det dobbelte antal. Der var tilhørere helt fra Nordsjælland.

Efter at have gæstet Nygade nr.5 – deres mørke vinterøl er bare helt i top – tog undertegnede tilbage til Holbækfærgen. Her mødte jeg Sabrina Hansen – se billedet – i ” Ventehallen ” og fik en snak med hende.

Hun arbejdede for Bemandingskompagniet som vikar-sosuassistent hovedsageligt for Hjemmeplejen i Holbæk. Hun har endnu hverken kørekort eller bil, og var derfor temmelig ulykkelig over, at de to sidste afgange måske ville blive sløjftet fra 1.juli. Hun bor på Bygaden på Orø , og ser bestemt ikke frem til en cykeltur på 30 km, idet hun kan tilkaldes døgnet rundt.

Da færgen skulle lægge til i Orø havn, måtte den tage tilløb et par gange, da den kraftige vind, havde fyldt færgelejet med isflager. Vel ankommen på land sagde Deres udsendte medarbejder til en medpassager: “Bare Orø ikke blæser bort”, hvorpå svaret rapt og kontant kom: “Skulle det ske, så lad os håbe , vi blæser så langt bort fra Holbæk som muligt!”

Videointervievet med Jan Wammen Dam, bringes senere på Holbaekonline.dk.

1 thought on “Oplevelser fra tur til foredrag om D-Dag

  1. Et lille appendix : Niels Nielsen Orø har månedskort til trækfærgen , men bruger af og til også Orøfærgen. Han foreslog man indførte et såkaldt “Guldkort”, som mod en mindre merbetaling også gav adgang til at få bilen med over Holbæk-Orø. Måske det kunne skaffe flere indtægter til den kommunale færge uden det gik ud over den private færge mellem Orø Og Hammer Bakke.

Comments are closed.