Særudstilling på museet Hestebedgård på Orø

På lørdag d. 20. november åbnes en særudstilling på museet Hestebedgård på Orø. Udstillingen har titlen ”Transport til og fra Orø gennem 1000 år.”

I den anledning har Orø Lokal-TV / Holbaekonline.dk produceret et lille miniportæt af Jørgen Nielsen som er født på Orø i 1921.

Han har været medhjælper ved landbruget, fisker og matros på Holbæk-Orøfærgen M/S Margrethe under krigen.

Han så artilleriskibet Niels Juel prøve at stikke til Sverige fra Holbæk d. 29. august 1943 for at undgå at blive beslaglagt af tyskerne. Han fortæller også om de store sociale forskelle selv på en så lille ø som Orø.

Denne lille video skal betragtes som et supplement til ovennævnte udstilling, for som museumsleder og læge Carsten Roug kunne have sagt : Tekst og billeder er sølv , men levende billeder og ord er guld, når det gælder om at formidle vores historie på en spændende og indholdsrig måde.

Leave a Reply