Ny pjece: Uden skolen går Orø i stå

Skolen er hjørnestenen i livet på Orø - det står i en ny folder, som netop er delt rundt. Foto: Jesper von Staffeldt.


Som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk skal kommunen vedtage en plan om en ny skolestruktur i november måned. Men først efter en høringsfase på et par måneder regner Holbæk kommune med at vedtage den endelige skolestruktur i februar måned 2011.

På Orø Frygter man, at de ventede besparelser kan ramme både skole og den kommunale færgeoverfart mellem øen og Holbæk. Derfor har en gruppe borgere fået omdelt en lille pjece via Beboerforeningens blad
OrøNyt med titlen : Styrk Orø Skole. Her kan man bl.a. læse :

“Skolen er hjørnestenen i livet på Orø.
Den er god for børnene, rummelig og leverer resultater.
Med enkelte undtagelser går alle øens børn på skolen.
Skolen scorer højt i tests og har – bl.a. i kraft af sit mangeårige arbejde med Orøstrand – opbygget stor erfaring i at køre en velfungerende skole med elever med meget forskellig forudsætninger. Orø Skoles gode ry har gjort, at den nu også tiltrækker elever fra ‘fastlandet’.”

og videre:

“Orø Skole vil godt tage ansvar og spare, hvor vi kan…. men vi vil ikke skæres ned. Uden skolen går Orø i stå….!!!”

Samtidig er der oprettet en ny hjemmeside, www.styrk-orø.dk, hvorfra man blandt andet kan downloade omtalte plece.

Leave a Reply