Orø frygter sparekniven

Orø 'hviler' blandt andet på disse grundpiller : Kirke, skole, læge , kro , forsamlingshus og brugs. Vil kommunen sætte en én disse piller på kraftig skrump? Foto: Jesper Von Staffeldt.


På Orø frygter man, at sparekniven kommer til at ramme øens skole hårdt.

Der skal spare mange penge i Holbæk Kommune og i denne tid er byrådspolitikerne i færd med at finde de steder, hvor man mener, at man kan spare.

Et af de steder, som politikerne selv har peget på som oplagte er kommunens skoler. På Orø frygter man derfor, at kommunalpolitikerne vil lade sparekniven svinge over øens eneste skole.

Skoleleder Bjarne Kyhnauv fra Orø Skole fygter, at skolen vil blive sat på skrumb. Bjarne Kyhnauv mener, at der er planer om at fjerne 4.-6.klasse fra skolen og lade eleverne gå i skole i Holbæk i stedet. Det vil give eleverne længere transporttid.

På dialogmødet i Orøhallen i torsdags mellem Orøborgere, LokalForum og Byrådspolitikere, ville formanden for Holbæk Kommunes børneudvalg, SF’eren Agnete Dreier, da heller ikke udtale sig konkret om, hvorvidt denne plan vil blive ført ud i livet, idet alle Holbæks skoler skal vurderes med henblik på kommende besparelser. Resultatet af denne undersøgelse ventes klar i midten af november måned.

Leave a Reply