Cirkus Benneweis kommer til Holbæk

Der klovne, artister og selvfølgelig elefanter med i Cirkus Benneweis. PR Foto: Cirkus Benneweis

Søndag den 25. og mandag den 26. april er Cirkus Benneweis i Holbæk.

Årets forestilling i Cirkus Benneweis kan samle hele familien på tværs af generationer. Et enestående show med verdensartister og dejlige dyr venter forude

Heste, hunde og elefanter. Komik på cykel, en verdensmand, der kan holde tungen lige i munden, en klovn som har læst økonomi, forrygende akrobatik i luften – og en hel gruppe unge artister fra Rusland, der har begejstret verden med deres show. Jo, der er nok af topunderholdning i årets forestilling fra Cirkus Benneweis.

– Vi har i sandhed været på landevejen siden efteråret for at finde de helt rigtige artister til dette års forestilling, siger Diana Benneweis og mindes bl.a. en meget lang køretur gennem Rusland for at mødes med en trup, som gerne ville præsentere sig for Benneweis – hjemme i deres egen stue.

– Det sker, at man kan være heldig at møde fantastiske artister på fx en cirkusfestival, men det nye og det spændende ligger ikke altid lige foran os, sådan tror jeg det er i alle livets forhold – også i cirkus. Man skal ofte ad nogle blindgyder og omveje før det føles helt rigtigt. Sådan er det også, når vi drager ud i verden for at finde artister til Cirkus Benneweis, siger Diana Benneweis, der ikke et øjeblik fortryder de mange dages køretur gennem det øde landskab. Med hjem fik hun nemlig en kontrakt med Art Allé Ensemble – en gruppe fantastiske artister i alderen mellem 10 og 25 år, som med deres show sætter helt nye standarder for cirkus.

Cirkus gennem 123 år
Art Allé Ensemble blev grundlagt for 27 år siden af Sergey og Ljudmilly Soloviev i den lille by Marx i Rusland. Art Allé Ensemble har optrådt med deres originale cirkusshow i mere end 25 lande, hvor de har begejstret publikum. Deres show er ikke et traditionelt børnecirkusshow. Det er en fest og et cirkuskarneval med en kombination af rytmisk musik, dans og svære akrobatiske øvelser i forskellige genrer.
Benneweis går i år ind i sin sæson nr. 123. I 123 år har Cirkus Benneweis underholdt store og små i Danmark og resten af Norden.

– Benneweis er jo blevet en institution – og det forpligter. Årets program er derfor en flot cocktail af cirkustraditioner, der forenes med nytænkning og modernitet i trygge rammer, siger Diana Benneweis om årets forestilling.

Igen i år er det den danske illusionist Kim Kenneth, der er sprechstallmeister i Cirkus Benneweis – i en forestilling der er sat i scene af skuespilleren og instruktøren Jan Hertz.

Komik på cykel
I årets forestilling kan du også møde Rosi Hochegger & Roger Mettin med deres fantastiske heste og hunde, der er Ralf Lindner og Jacqueline Marchan, der tilsammen udgør duoen Farellos. Legende let ser det ud, når de to forener balancekunst i verdensklasse med komik. Omdrejningspunktet i dette nummer er Ralfs monocykel – og Jacqueline i rollen som fru Schmidt, der gør rent på sin helt egen facon. Det er hylende morsomt. Fra Kina kommer Cong Tian – en mester i balancens svære kunst. Som barn af en avisredaktør og en lærer stod det ikke ligefrem skrevet i kortene, at Cong Tian skulle blive en af de dygtigste artister i verden. Han er født i Dalian i det nordlige Kina og udviklede som barn en stor interesse for akrobatik. Ikke overraskende har Cong Tian modtaget nogle af de flotteste priser i cirkusverdenen.

Don Christian er den elskede klovn i årets forestilling. Christian er yngste skud på stammen i en gammel cirkusfamilie – og han har optrådt siden han var tre år gammel. Christian Hofer, som er hans borgerlige navn, havde som voksen valgt livet som omrejsende artist fra – og var begyndt at læse økonomi. Men cirkusgenerne er åbenbart ikke sådan at lægge fra sig. Han forlod nemlig studierne og tog med Cirkus Herman Renz på turné – en tur som varede i ti år. I hele perioden arbejdede han som partner til klovnen Milko. Det var på denne turné, at han fik mod til at blive solist i manegen – og i dag står Don Christian helt på egne ben.

I år sender Benneweis os højt til vejrs sammen med Yves og Ambra fra Spanien. De to har skabt en forrygende lufttango tilsat argentinsk tangomusik – og sang højt oppe under teltdugen. Desuden kan du opleve Yves Nicols i en forrygende jonglørentré. Og så er der naturligvis ikke et cirkus uden elefanter – og dem tager brødrene Gärtner sig af.

– Vores elefanter er født i cirkus og har aldrig prøvet andet. Præcist ligesom os, griner Christian Gärtner og afslører samtidig, at det tager en trænet cirkuselefant mindst nogle måneder at lære et nyt trick, hvis man altså træner den flere gange om dagen!

Leave a Reply