Pas på de nye trafikanter

I dag myldrer mange nye trafikanter ud i trafikken. Foto: holbaekonline.dk

I dag myldrer mange nye trafikanter ud i trafikken. Foto: holbaekonline.dk


I dag myldrer der en masse nye trafikanter ud i trafikken når skolerne i Holbæk starter efter sommerferien.

De nye trafikanter er ofte usikre og samtidig er trafikken mange steder travl og kaotisk, og det er en stor udfordring for et barn at skulle begå sig sikkert i trafikken. Alene omkring skolen kan det være meget forvirrende for børnene: Biler standser, døre åbnes, børn sættes af og andre børn kommer gående eller cyklende.

I forbindelse med skolestarten vil politiet i de kommende uger gennemføre hastighedskontrol ved landets skoler.

Hvert år ser politiet eksempler på, at trafikanter kører for stærkt forbi skoler. Mere end 5.000 fik sidste år bøder for at overskride hastighedsgrænserne under skolestartskontrollen, og 51 bilister fik en betinget frakendelse af kørekortet, fordi de kørte alt for hurtigt.

Politiet vil dog ikke udelukkende holde øje med hastigheden. Også manglende brug af sikkerhedsseler, manglende kørekort, brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen og spiritus- og narkotikakørsel, vil der blive slået ned på under kontrollen. Derudover vil politiet lægge mærke til forældres parkeringer, når de afleverer børn ved skolen samt kigge på skolepatruljernes arbejde.

På Rådet for Større Færdselssikkheds hjemmeside, kan forældre finde gode råd til hvordan de lærer deres børn, at færdes sikkert i trafikken. Læs mere her.

Denne artikel er publiceret den 12. august 2009 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply