Landsstævnet: Farvel og tak

Verdensholdet sagde farvel ved Landsstævnet. Foto: Lonnie Madsen.

Verdensholdet sagde farvel ved Landsstævnet. Foto: Lonnie Madsen.


Næsten 30.000 idrætsfolk og tilskuere var på plads, da Landsstævne 2009 idag tog afsked med Holbæk.

Dermed er fire solrige dage med intense oplevelser slut for de mange deltagere, der alle var med til at gøre stævnet til landets største idrætsbegivenhed i år.

Landsstævnet blev rundet af med et Verdenshold i verdensklasse og opvisning med Efterskolernes Landsstævnehold.

Arrangørerne sidder nu med følelsen af succes, lettelse og glæde – og en lille smule vemod:

– Dette tidspunkt er på én gang underligt og fantastisk. Alle kræfter har gennem lang tid været sat ind på, at skabe en succes, der nu er i hus. Og så bliver det pludseligt meget tomt, forklarer en stolt og bevæget landsstævneleder Lars Rasmussen fra DGI, og bliver suppleret af sin formand Søren Møller:

– Det har været et dejligt landsstævne, og det skyldes rigtig mange mennesker – fra Efterskolerne over kommunen til de 3.500 frivillige. I dag har vi svaret på det spørgsmål, som Åbningsaftenen stillede: Ja – Holbæk holder vand!

Han bliver bakket op af formand fra DDS, Christian Kjær Pedersen, der sammen med de øvrige skytter har været i Bredetved ved Holbæk siden sidste weekend:

– Jeg vil især takke de frivillige fra de lokale foreninger i området. Vi har mødt en god organisering og en stor lyst og kompetence til at løfte opgaverne.

Holbæks Borgmester Jørn Sørensen er ovenud tilfreds med Landsstævnets forløb:

– Vi har lagt hus- og hjerterum til dette landsstævne, som vi har nydt i fulde drag. Afviklingen er forløbet optimalt med små naturlige udfordringer undervejs. Så det kunne ikke være bedre, siger Jørn Sørensen.

Der er fire år til næste Landsstævne og da bliver det i Esbjerg, at de danske idrætsfolk skal mødes igen.

Esbjergs borgmester, Johnny Søttrup, har væres med ved Landsstævnet i Holbæk og han har fået masser af inspiration:

– Jeg vil gerne ønske DGI, DDS og Holbæk Kommune tillykke med det flotte arrangement. Vi har været rigtig glade for at være med. Og vi har fået inspiration af de mange gode ting vi har set. Så vi har et rigtig godt afsæt for at være værtsby om fire år, siger Esbjergs borgmester.

Landsstævne 2009 havde lige over 21.000 fuldtidsbetalende deltagere, omkring 1500 endagsdeltagere – hovedparten kom lørdag til Landsstævneløbet – samt knap 30.000 betalende gæster til de fem events i løbet af det 25. Landsstævne fra d. 2 til d. 5. juli.

Leave a Reply