20. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 24-årig mand fra Mørkøv og hans 55-årige far, er blevet sigtet for indbrud i en landejendom på Næsvang i Asnæs.

Sagen tog sin begyndelse, da politiet søndag kl. 16.28 fik en anmeldelse om, at der var to indbrudstyve på adressen.

Ejendommens kvindelige ejer var kommet til stedet og havde set, at der holdt en ukendt bil parkeret. Hun blev derfor mistænksom og ringede til sin mand, som kunne følge med på overvågningen og se, at to mænd stjal værktøj.

Ejeren kontaktede politiet, som satte kursen mod landejendommen. De to indbrudstyve, som havde stjålet en stor mængde el-værktøj og andet værktøj, nåede at køre fra stedet, før patrulje kom frem.

Ransagede sønnens bolig
På baggrund af en beskrivelse af tyvene bil, kørte politiet en adresse i Grevinge, hvor ejeren af bilen boede. Her traf politiet en 55-årig mand, som blev genkendt fra overvågningsvideoen. Han blev anholdt og sigtet for indbruddet på landejendommen.

Politiet mistænkte også mandens 24-årig søn for at have medvirket til indbruddet, samt at opbevare kosterne, så politiet ransagede den sønnens bopæl i Mørkøv, hvor al værktøjet blev fundet.

Han blev også sigtet og anholdt for indruddet og far og søn blev begge taget med til afhøring på politistationen.

Efter endt afhøring og sagsbehandling blev de begge løsladt.

Ingen af dem har af sager fra tidligere, og der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Al værktøjet blev efterfølgende registreret og vil blive genudleveret til ejeren.