20. april 2024

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/FeeLoona-694250/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1864718">Esi Grünhagen</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1864718">Pixabay</a>

Billede af Esi Grünhagen fra Pixabay

Holbæk Kommune får i år 5,6 millioner kroner til at ansætte mere pædagogisk personale i kommunens vuggestuer og børnehaver.

Det står klart efter regeringen og dens støttepartier mandag indgik en aftale om fordelingen af i alt 500 millioner kroner til mere pædagogisk personale i landets daginstitutioner, som er afsat på finansloven.

Aftaleparterne har ønsket at lave en hurtig og ubureaukratisk udmøntningsmodel. Derfor tildeles kommunerne pengene direkte uden forudgående ansøgning. Det bliver et krav, at midlerne ligger ud over de allerede vedtage kommunale budgetter for 2020. Der skal således ske et løft af området.

– Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.