20. april 2024

Banedanmark er igang med en omfattende renovering af elevatorerne på Vipperød Station. Elevatorerne på spor 1 og 2 står igen klar den 20. december.

Elevatorerne skal have udskiftet styringsmekanismen og motorer. Selve skakten og maskinrummet i elevatorerne skal også udskiftes, så der er tale om en omfattende renovering.

Ved at udbedre slid og skader, vil Banedanmark sikre, at elevatorerne kører stabilt.

– Vi vil gerne sikre passagererne den bedst mulige drift, og undgå at de møder en elevator, der pludselig ikke virker. Elevatorerne skal ligesom alt andet teknik vedligeholdes og fornyes fra tid til anden. Alt i alt vidner vores arbejder jo om, at elevatorerne bliver brugt., siger Teknisk System Ansvarlig, Peter Ipsen.

Støj og hjælp til at komme videre
Gangbesværede borgere med rollator og handicappede har mulighed for at få hjælp til at komme til nærmeste station via DSB’s Handicapservice. Det kræver et opkald 12 timer i forvejen på 7013 1415, i tidsrummet kl. 8-15.

– Vi håber, at passagererne bliver glade for de renoverede elevatorer, når vi er færdige. For der er ingen vej uden om den gennemgribende renovering, og vi beklager ulejligheden for passagerer, der ikke kan tage trapperne. Vi står altid til rådighed, hvis nogle skulle have spørgsmål til renoveringsarbejdet, siger Peter Ipsen.

Der kan opstå støj og i forbindelse med Banedanmarks arbejde på stationen, ligesom der også kan køre tunge køretøjer på vejene i området, når der fragtes materialer til og fra stationen.