Andelslandsbyen Nyvang besættes

Arkivfoto: Michael Johannessen


Det er historieformidling på en sjov og anderledes måde, når Andelslandsbyen Nyvang i denne weekend besættes af tyske soldater.

Nyvangs gæster inddrages i det store rollespil, som handler om livet i Danmark under den tyske besættelse. En periode, der bød på erstatningsvarer, razziaer, alsang og modstandskamp.

På et større areal er der etableret skyttegrave, pigtrådsspærringer, minefelter m.m. som skal illudere Østfronten.

– Det er en unik mulighed for at opleve mange aspekter af besættelsestiden lyslevende. Vi slutter totalteatret med en rørende befrielse af landet, hvor kirkeklokkerne ringer, mørklægningsgardinerne brændes, og modstandsfolkene hyldes af folket, fortæller marketingchef Benjamin Lamberth fra Andelslandsbyen Nyvang.

Mens vejret lørdag bød på kulde, vind, regn og hagl, så ser veret ud til at blive meget bedre i dag, søndag. Ifølge DMI vil det holde tørt, solen vil være på himlen i hvertfald frem til sidst på eftermiddagen og temperaturen kommer op på omkring 13 grader. Så det er perfekt vejr til at tagepå besøg i Andelslandsbyen Nyvang.

Se mere om arrangementet og dets program på www.andelslandsbyen.dk.

Skriv et svar