Spirituspåvirket spøgelsesbilist kørte næsten 20 km på motorvejen

Arkivfoto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk.


En 54-årig kvinde fra Holbæk er blevet sigtet for spirituskørsel og for at bringe andres liv i fare efter en længere tur på motorvejen – i den forkerte retning.

Klokken 02.58 natten til fredag fik politiet via alarm 1-1-2 den første af en stribe henvendelser om en “spøgelsesbilist” som kom kørende mod øst på Kalundborgmotorvejen – men i det vestgående spor.

Flere patruljer blev sendt til stedet i forsøget på at finde og standse “spøgelsesbilisten”, inden der skete noget alvorligt.

En af anmelderen kunne til alarmcentralen oplyse, at han kørte ved siden af ”spøgelsesbilisten”, der i mellemtiden var nået ind på Holbækmotorvejen. Denne anmelder kunne også berolige politiet med, at et par lastbiler havde fået bilisten bragt til standsning, inden der var sket et uheld.

Politiets patruljer fik kontakt til både chokerede bilister, der måtte foretage undvigemanøvrer for at undgå sammenstød og også til ”spøgelsesbilisten”, som viste sig at være en spirituspåvirket, 54-årig kvinde fra Holbæk.

Ifølge politiets undersøgelser havde hun kørt ca. 19 km. på motorvejene, inden hun blev standset omkring Holbækmotorvejens afkørsel 16 Kr. Sonnerup.

Kvinden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet. I forbindelse med den efterfølgende afhøring blev hun ud over spirituskørsel og sigtet for straffelovens bestemmelser om at have bragt andre menneskers liv i fare på grund af hendes kørsel på motorvejen. Der var ikke sket nogen uheld i forbindelse med kvindens kørsel, og efter en nøje vurdering af sagen løslod politiet den 54-årige, som vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

Skriv et svar