Kundby-pigen tiltalt i ny sag

(Privatfoto)


Den 18-årige kvinde fra Kundby, som afsoner en dom på 8 år for at have planlagt terror, er nu tiltalt i en ny sag. Det skriver bt.dk.

Kvinden er tiltalt for forsøg på bestikkelse. Hun skal ifølge mediet have forsøgt at få en fængselsbetjent til at anskaffe hende en mobiltelefon mod betaling.

– Det er ikke nogen voldsomt alvorlig sag, men det er altid uheldigt med nye sigtelser, når man afsoner, siger den 18-åriges forsvarsadvokat Mette Grith Stage til B.T. og understreger, at hendes klient nægter sig skyldig.

Hun var blot 15 år gammel, da hun blev anholdt og sigtet for at have planlagt at udføre terrorhandlinger i form af bombesprængninger mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København. Byretten idømt hende efterfølgende seks års fængsel, men ved Østre Landsret blev straffen forhøjet til otte års fængsel.

I januar i år blev den 18-årige kvinde idømt 40 dages fængsel for trusler mod sin tidligere lærer og mentor. Truslerne var blevet fremsat under en telefonsamtale, hvor hun havde spurgt ham “Har du en skudsikker vest?” – “Så tænker jeg, at du burde købe en af sikkerhedsmæssige årsager”.

Sagen om bestikkelse skal behandles ved Retten i Glostrup i næste måned.

Skriv et svar