Tricktyve på spil i Holbæk

Foto: Rigspolitiet.

To ældre kvinder i Holbæk fik onsdag eftermiddag besøg af tricktyve.

Klokken 15.23 modtog politiet en anmeldelse fra pårørende til en 91-årig kvinde fra Kastanievej, om at den 91-årige havde haft uventet besøg af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være fra kommunen.

Manden havde ønsket at kontrollere vandrørene og var derfor blevet lukket ind i lejligheden, hvor han var gået rundt.

Da han havde forladt lejligheden, opdagede familien, at en skuffe i en kommode var gennemrodet, og at nogle smykker var blevet stjålet.

Politiet kørte til stedet for at berolige den 91-årige og foretage undersøgelse af lejligheden for tekniske spor efter tricktyven.

Stjal femcifret kontantbeløb

Blot få minutter efter den første anmeldelse fik politiet en anmeldelse fra en 88-årig kvinde fra Bjergmarken, som omkring kl. 15.00 havde fået uventet besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, som ville hjælpe hende i anledning af hendes sygdom.

Den 88-årige, der var synshandicappet, lukkede kvinden ind, og de gik ud i køkkenet, hvor kvinden nu gerne ville have vekslet en 1000 kr.-seddel.

Den 88-årige gik derfor sammen med kvinden i en stue til det sted, hvor hun gemte sine penge. Pludselig ringede den fremmede kvindes telefon, og opkaldet besvarede hun med, at hun ville komme straks. Uden at den 88-årige bemærkede det stjal kvinden et større, femcifret kontantbeløb, inden hun roligt forlod stedet. Efterfølgende opdagede den 88-årige, at der i en anden stue i lejligheden var rykket lidt rundt på en stol, hvilket hun tolkede, som en anden medsammensvoren måske ubemærket havde sneget sig ind i lejligheden, medens de indledningsvist opholdt sig i køkkenet.

Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, 160-165 cm høj, iført skindhue, sorte briller, sort tøj og sorte sko.

Politiet undersøgte også denne lejlighed for tekniske spor efter den mistænkte kvinde og muligt en medsammensvoren, som ikke blev set ved tricktyveriet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i områderne i forbindelse med de to tricktyverier. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Skriv et svar