19. april 2024

Nature Energys direktør, Ole Hvelplund. Foto: Nature Energy.

Nature Energys direktør, Ole Hvelplund. Foto: Nature Energy.

Holbaekonline.dk har spurgt adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund om bl.a. borgernes bekymringer i forbindelse et evt. biogasanlæg.

Gør det indtryk på dig, at borgerne i byerne omkring et evt. biogasanlæg frygter, at der vil komme til at lugte med henvisning til meldinger/erfaringer andre steder fra, herunder Kalundborg?

– Vi lytter til bekymringerne, men må sige, at de er grundløse. Vores anlæg lugter ikke. Vi har syv anlæg over hele landet, og vi har modtaget klager over ét af vores anlæg, og da kommunen undersøgte dette, var det ikke vores anlæg, der lugtede men en minkfarm.

– Anlægget i Kalundborg er ikke vores. Vores anlæg er en helt anden type, og vi har ikke problemer med lugt.

Gør det indtryk på dig, at der er så stor modstand mod Biogas-projektet?

– Der er heldigvis også mange, der gerne vil den grønne omstilling, men vi har selvfølgelig lagt mærke til, at der er modstandere af vores anlæg, og det er derfor, at vi inviterer alle interesserede til borgermøde i Knabstrup-Hallen. For at lytte til borgernes holdninger, svare på spørgsmål og få fakta på plads – herunder at vores anlæg ikke lugter.

Hvordan mener du, at Nature Energy kan imødegå modstanden mod et biogasanlæg i lokalområdet?

– Når vi følger debatten i lokalområdet, må vi sige, at vi ikke har været gode nok til at fortælle, hvad det vil sige at have os som nabo. Derfor fyger det med misforståelser. Nu holder vi et borgermøde, inviterer alle interesserede til at komme med ud at se et af vores eksisterende indlæg, og vi er altid parate til at svare på de spørgsmål, som borgerne i lokalområdet har. Det kan forhåbentligt rette op på en række af de forkerte oplysninger, der florerer.

Hvad tænker du, at et borgermøde i Knabstrup Hallen vil kunne gøre for, at få realiseret planen om et biogasanlæg i Holbæk Kommune?

– Jeg tror, at alle interesserede vil komme med et åbent sind, så vi kan lytte til hinanden og blive klogere. Det er i hvert fald den indstilling, vi kommer med. Det at vi lærer hinanden bedre at kende er vejen til et godt naboskab, og vi vil altid være gode naboer. Derfor håber og tror jeg, at borgermødet vil rette op på en række misforståelser, og at det vil gøre stemningen omkring vores biogasanlæg bedre.

Læs også: Nature Energy inviterer til borgermøde i Knabstrup Hallen.

2 thoughts on “Nature Energy-direktør: Bekymringerne er grundløse

  1. Allerede her er manden fuld af løgn, der har været uanmeldt besøg på flere af NEs anlæg og alle stank og der ligger klager på samtlige anlæg dog ikke så mange som der burde da Brande Ikast kommune syltede rigtig mange klager for at kunne få en udvidelse af anlægget derovre igennem.
    Der skal godt nok fyres op på søndag hvis nogen vil komme for at blive fyldt med løgn.

  2. Michael, vi har fået aktindsigt i Brande, og kan konstatere, at du har ret. Så sent som 31. Januar har NE måtte afholde borgermøde, da stort set alle naboer inden for 1,8 km konstant oplever lugtgener. Det er et af de spørgsmål vi har fremsendt til Ole Hvelplund og bedt ham besvare på søndag.

Comments are closed.