19. april 2024

Mikkel Thelle fortæller om fænomenet ”Byen” på Holbæk Bibliotek. (PRfoto)

Mikkel Thelle fortæller om fænomenet ”Byen” på Holbæk Bibliotek. (PRfoto)

Mandag den 11. februar fortæller Mikkel Thelle om fænomenet ”Byen” – det sker i den store sal på Holbæk Bibliotek.

Enhver by er et netværk. Af indbyggere og bygninger, gader og stræder, kabler og kloakker, som forbinder sig med hinanden på kryds og tværs. Og hver by indgår i nye og større mønstre med andre byer, vokser ud over alle grænser og langt over vores hoveder. Endda i en sådan grad, at byerne ifølge Mikkel Thelle, indfødt københavner og urban historiker ved Aarhus Universitet, indoptager deres tidligere modsætninger, og det ikke længere giver mening at tale om land eller natur. I stedet vil hele kloden snart bare være dækket af en stor bebyggelse – af Byen.

Foredraget er en del af den populære tænkepause-serie, hvor topforskere fra Aarhus Universitet formidler deres viden om centrale emner som frihed, netværk og tillid. Idéen er at kanalisere forskningen ud til nye målgrupper og ind i hverdagens pauser – fra sofahjørnet til løbeturen. Kombineret med lettilgængeligt sprog, en overskuelig længde og en ofte humoristisk tone gør det serien til en intet mindre end fremragende formidling af vigtig viden, som ellers ofte kun skrives af fagfolk for fagfolk.

Info:
Foredrag “Byen” m/Mikkel Thelle.
Dato: Mandag den 11. februar, kl. 19.00< Sted: Den store sal, Holbæk Bibliotek, Nygade 9-13, Holbæk Billet til foredraget plus tænkepause-bogen ”Byen” kan købes for 30 kr. på Holbæk Bibliotekerne eller via bibliotekets hjemmeside.