DMI varsler forhøjet vandstand i Isefjorden

Der stod vand oppe på havnen, da der sidst var forhøjet vandstand i starten af måneden. Foto: Jesper von Staffeldt

DMI varsler forhøjet vandstand i Isefjorden og Roskilde Fjord i forbindelse med et voldsomt blæsevejr, der rammer Danmark de næste par dage.

Mens det søndag aften og frem til mandag forventes op til stormende kuling med vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst fra søndag aften og frem til mandag middag, så vil resten af landet kunne forvente kuling og kraftige vindstød – især om mandagen, opltser DMI.

Forhøjet vandstand
Ifølge DMI vil blæsten forårsage forhøjet vandstand, som især vil ramme Isefjorden og Roskilde fjord. Her er der varsel for forhøjet vandstand mellem mandag middag og tirsdag morgen. Vandstanden forventes at stige til mellem 110 og 145cm over normal vandstand. Varselskriteriet for forhøjet vandstand er 125cm over normal vandstand.

DMI oplyser, at den kraftige blæst genereres af et lavtryk som søndag bevæger sig fra Sydnorge mod sydøst i en bane over Sydsverige til den sydøstlige del af Østersøen. Det kraftigste vindfelt ligger vest og nordvest for lavtrykket og giver således meget blæst fra fra nordvest over især den vestlige og nordvestlige del af landet.

Myndighederne er klar
Beredskabsmyndighederne i Midt- og Vestsjællands Politikreds er efter DMIs varsling i tæt kontakt for at tilrettelægge og koordinere indsatsen, når vandet begynder at stige, således at myndighederne kan være godt forberedte på de ventede udfordringer.

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer borgere, som borg i udsatte områder, til allerede nu, at forberede sig på den forhøjede vandstand og i fornødent omfang fjerne eller sikre ting, der kan risikere at lide skade ved en eventuel oversvømmelse.

Desuden opfordrer politiet til, at man følger varslingerne om den forhøjede vandstand på DMIs hjemmeside www.dmi.dk.

Se billeder og video: Sådan så de ud, da beredskabet gjorde klar til de stigende vandmasser sidst

Skriv et svar