20-årig fængslet – sigtet for at ville køre hundelufter ned

Foto: Alex Christensen

En 20-årig mand skal tilbringe jul og nytår bag tremmer efter han i dag blev varetægtsfængslet, sigtet for bl.a. trusler og for at forvolde fare for andres liv under bilkørsel i påvirket tilstand.

Kort før klokken 18 torsdag fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt i grøften. Forud for uheldet, havde personbilen nær påkørt en hundelufter, der gik langs vejen iført gul vest og pandelampe. Hundelufteren, en 26-årig mand fra Regstrup, gik ad Løvenborg alle, da en personbil kørte direkte imod ham, så han sprang ned i grøften og trak sin hund med, for at undgå at blive ramt. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra Regtrup, stoppede op og truede hundelufteren, hvorefter han kørte videre i høj fart.

Kort efter mistede den 20-årige herredømmet over bilen og kørte i grøften. Ved uheldet blev bilen totalskadet, mens den 20-årige slap uskadt. Efter uheldet gik den 20-årige hen til en adresse, hvor hundelufterens familie boede. Her optrådte han udadreagerende og truende overfor flere personer på stedet.

Ved politiets ankomst var den 20-årige blevet tilbageholdt på stedet. Politiet anholdt den 20-årige, der blev sigtet for spiritus-/narkokørsel. Han blev desuden ud fra hundelufterens forklaring om, at den 20-årige med vilje havde forsøgt at påkøre hundelufteren, sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

Den 20-årig er også mistænkt, og nu sigtet for, at have forøvet hærværk mod en ejendom, som tilhører hundelufterens familie. Det skal være sket før uheldet.

Politiet tog den 20-årige med en blodprøveudtagelse, samt afhøring og sagsbehandling af sagen.

I dag blev han så fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk sigtet for trusler, hærværk og for at forvolde fare for andres liv under bilkørsel i påvirket tilstand. Retten valgte at varetægtsfængsle ham frem til den 8. januar næste år. Den 20-årige tog forbehold for at kære kendelsen om fængslingen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi fortsætter efterforskningen af sagen.

Skriv et svar