Enigt byråd: Nu skal Sportsbyens forsinkelse udløse bod

Foto: Michael Johannessen.

Det var en enig kommunalbestyrelse, som onsdag aften vedtog, at man vil kræve bod af Sportsbyen.

Det var meldt ud, at Holbæk Sportsby ville være klar til ibrugtagning fra årsskiftet, men det store byggeprojekt er nu så forsinket, at ibrugtagning først vil kunne ske den 22. februar.

Derfor har man i kommunalbestyrelsen taget stilling til om, hvorvidt der skal gives en bod til Fonden Holbæk Sportsby, der står for byggeriet.

– Sportsbyen er usædvanlig på grund af størrelsen på byggeprojektet, men reglerne om bod ved for sen aflevering ligner alle andre byggekontrakter, vi som kommune indgår i. Derfor har kommunalbestyrelsen også besluttet at give den bod, som kontrakten giver mulighed for, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S)

Kontrakten for byggeriet af sportsbyen giver mulighed for en dagbod på op til 85.000 kroner for en forsinkelse af alle bygninger. På samme vis er der en dagbod på op til 15.000 kroner for en forsinkelse af hele det udendørs område.

– Fra årsskiftet, hvor sportsbyen skulle have været klar til brug, vil vi følge arbejdet nøje og gøre vores krav gældende, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Skriv et svar