Kvinde købte ind i Rema 1000 – så hævede tricktyv 16.000 kroner på hendes dankort

Arkiv foto: Rolf Larsen
En 64-årig kvinde blev tirsdag formiddag ved 11-tiden udsat for tricktyveri efter hun havde været på indkøb i Rema1000 på Kalundborgvej i Holbæk.

Kvinden har til politiet fortalt, at hun sad i sin bil efter at have købt ind, da en fremmed mand åbnede passagerdøren og stak overkroppen længere og længere ind i bilen, samtidig med at han forsøgte at aflede kvindens opmærksomhed med spørgsmål om nærmeste vej til hospitalet. Selv om den 64-årige efterhånden anede uråd og råbte op, lykkedes det alligevel manden at stjæle hendes pung med bl.a. dankortet fra bilens kabine.

Da hun efterfølgende ville spærre dankortet ved henvendelse til banken, kunne bankpersonalet oplyse, at der allerede uberettiget var hævet 16.100 kr. fra hendes konto ved brug af dankortet.

Afsløret på video: Aflurede pinkode
Efter at have modtaget kvindens anmeldelse, tog politiet ud til supermarkedet og gennemså overvågningsvideoen. Her var det tydeligt at seden samme mand aflurede PIN-koden på dankortet, som den 64-årige anvendte. Ved hjælp af vidoen forsøger politiet nu, at få identificeret den mistænkte, der beskrives som: Mand, østeuropæisk, 40-45 år, 165-170 cm, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve og kort sort hår. Han havde antydning af mørke skægstubbe. Noget af snoren fra hætten, eller lignende, var kraftigt orange. Han talte engelsk med kraftig accent og var iført Jægergrøn jakke med pelskant. Intet om benklæder, sko eller anden påklædning. Han medbragte kort, formodentlig med bustider.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte bemærket den mistænkte enten i supermarkedet Rema 1000 eller på parkeringspladsen udenfor ved kvindens bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet: Skjul indtastning af PIN-kode
Politiet opfordrer – og især i denne travle tid også med julegaveindkøb mv. – brugere af betalingskort til at skjule indtastningen af PIN-koden. Et betalingskort er nemlig kun noget værd for en (trick)tyv, hvis PIN-koden er afluret. Politiet anbefaler, at man stiller sig tæt på betalingsterminalen eller dækker indtastningen med den frie hånd, så koden ikke kan aflures. Står man selv afventende i en betalingskø, kan man måske også hjælpe andre ved at holde øje med, om nogen er lidt for nysgerrige, når PIN-koden indtastes på betalingsterminalen.

Skriv et svar