19. april 2024

Foto: Michael Johannessen

Arkivfoto: Michael Johannessen

Ved midnat udløber visitationszonen i Holbæk. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, som samtidig oplyser, at man opretholder opholdsforbuddet på adressen Østerstræde 4 i Holbæk – hvor den lokale afdeling af Bandidos MC officielt fortsat har klubhus.

Ingen våben
Politiet oplyser, at man ikke har fundet det nødvendigt at forlænge visitationszonen, fordi man ved visistationerne den seneste tid ikke har fundet hverken våben eller andre effekter, som kunne medføre en forøget risiko for, at nogen ville foretage en strafbar handling, som kunne indebære en fare for personers liv, helbred eller velfærd. Desuden har politiet den seneste tid truffet færre personer i visitationszonen med relation til de involverede grupperinger.

Udløbet af visitationszonen betyder, at politiets udvidede muligheder for at foretage stikprøvevisitationer for at kontrollere, om nogen i området besidder eller bærer våben, ikke længere er gældende.

Frygter fortsat angreb mod Bandidos-klubhus
Mens visitationszonen således ophører, så er det stadig ikke tilladt at opholde sig i Bandidos’ klubhus i Østerstræde 4.

Opholdsforbuddet forlænges indtil videre i syv dage frem til torsdag den 29. november klokken 17.00.

Baggrunden for forlængelsen skal findes i de tidligere angreb på ejendommen den 14. oktober med molotovcocktails og den 25. oktober med en håndgranat. Politiet vurderer, at der fortsat er en betydelig risiko for, at der kan ske angreb, som kan være til fare for de omkringboende borgere.

Som vi tidligere har skrevet, så har folk fra Bandidos MC været i gang med at pakke ned, for at fraflytte ejendommen. Det skete i weekenden og med politiets tilladelse.