Læserbrev: Åbent brev til formanden for Teknik og Miljø

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Åbent brev til formanden for Teknik og Miljø, John Harpøth

Kære John Harpøth

I sidste uge foreslog jeg i et læserbrev, at kommunen ansætter en stadsarkitekt i håbet om at redde tilbageværende dele af Holbæk by fra middelmådige og profithungrende bygmestre.

Det skete på baggrund af de umage byggerier på Fordgrunden og Valdemar Sejrsvej, men også på baggrund af det helt forkert anbragte højhus, som for tiden maser sig ind mellem allerede for tæt sammenstillede huse på havnefronten.

Som de nyeste eksempler kommer nu det brune mastodonttempel på Kirkepladsen og rutsjebanehuset af cykelskursblik over for kommunens administrationscenter ved havnen.

En fagligt dygtig og arkitektonisk ansvarsbevidst stadsarkitekt eller byrumsarkitekt kunne måske i den ellevte time redde endnu ikke destruerede dele af Holbæk by samt bringe den fornødne kundskab om byrum og arkitektur ind i byggesagsafdelingen.

Jeg havde egentlig forestillet mig, at du som ansvarlig udvalgsformand for Teknik og Miljø og som byrådsmedlem gennem mange år, havde begivet dig ud i at reflektere over for offentligheden om bevæggrundene, som der jo må være, til at byrådet stadig lader flinke sagsbehandlere i byggesagsafdelingen suverænt afgøre såvel formulering som fortolkning af lokalplaner i Holbæk Kommune.

I valgkampen var vi nogle stykker, som mente at dispensationerne er gået over gevind og at formuleringen af lokalplanerne er alt for nemme at omgå for Korsbæks Rip, Rap og Rup, (Kullegaard, Advodan og Sparekassen), når de forventeligt snart går i gang med at projektere endnu et administrationscenter til provinsbyens skyline, denne gang på Jernbanepladsen, og et nyt plejecenter.

Jeg tror, at vi er en del borgere, som meget gerne læser dine analyser af og bevæggrunde til, at du ikke som formand har foreslået kommunalbestyrelsen at trække en del af retten til at dispensere fra kommunens egne lokalplaner tilbage til jer selv som endegyldigt ansvarlige for udseendet af den kommune, som I afleverer til sin tid.

Jeg er sikker på, at mange borgere spændt åbner holbækonline for at høre nyt om din mening om byens udvikling som menneskevenligt bosted mere end som byggegrund for, hvad det skal være.

Venlig hilsen
Bent Brandt
Ahlgade 58B

Skriv et svar