Kommunen vil forbyde Bandidos at opholde sig i klubhuset

Arkivfoto: Rolf Larsen

Kommunen har prøvet flere gange før, uden held, men nu prøver man igen: at få lukket Bandidos MCs klubhus.

I dag søndag har Holbæk Kommune sendt et såkaldt samlingsforbud i høring. Det er første skridt mod at få rockernes tilholdssted på Østerstræde i Holbæk lukket. Forbuddet kommer oven på en række episoder forskellige steder i byen.

Bandidos’ klubhus i Østerstræde. Foto: Michael Johannessen

– Alle skal kunne færdes trygt og sikkert. I hele kommunen og på alle tider af døgnet. Rockernes tilstedeværelse og de begivenheder, vi har været vidne til i den seneste tid, skaber utryghed i området. Det vil vi ikke acceptere, og derfor gør vi, alt hvad vi kan, for at sætte en stopper for det, fortæller Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Holbæk Kommune har tidligere arbejdet på at lukke Bandidos’ tilholdssteder. Man købte f.eks. Bandidos’ klubhus i Vestergade – officielt var det ikke for at slippe af med motorcykelklubben, men for at gøre bygningen til et ngdomshus, hvorefter Bandidos flyttede til Østerstræde. Herfra forsøgte man også, at få Bandidos ud, men uden held.

Men med “Bandepakke 3”, som trådte i kraft sidste sommer, og den seneste tids ballade i byen, vurderer kommunen nu, at den kan udstede et forbud mod, at Bandidos samles på stedet.

– Det er ikke en ny ting, at vi ønsker at slippe af med tilholdsstedet, men vurderingen har tidligere været, at loven ikke gav os den mulighed. Nu er situationen eskaleret, og utrygheden taget til, og det handler vi konsekvent på, siger borgmesteren.

Lukning vil gælde i tre måneder
Holbæk Kommune er forpligtet til at sende forbuddet i høring, og det er nu sket. Høringen varer otte dage, og hvis der ikke kommer nye oplysnigner frem under høringen, vil forbuddet træde i kraft og gælde i foreløbig tre måneder. Det betyder at personer med tilknytning til Bandidos ikke må samles på adressen, og at det således ikke kan fungere som klubhus.

2 thoughts on “Kommunen vil forbyde Bandidos at opholde sig i klubhuset

  1. Jeg føler mig mere tryg ved Bandidos end med alle de kriminelle arabere og somaliere i Vang-ghettoen. Hvornår smider Kristina og Holbæk Kommune dem på porten?

  2. Det tror jeg aldrig hun vil gøre, da hun jo gerne vil havde deres stemmer ved næste valg, for at blive genvalgt.
    Så det er ligemeget hvem vi har som borgmester

Skriv et svar