Orø Bryghus – et søgt turistmål på Isefjordens Perle

Foto: Jesper von Staffeldt


Der er sikkert de turister som besøger den ca 15 km² store ø i Isefjorden, for at se kirke, Orøsten og kulturbeholderen, men der er også mange turister som kommer for at få noget godt til ganen i form af en god lokalbrygget øl.

Det er i hvert fald rygtres helt til Italien, at der serveres ægte håndbrygget og velsmagende øl på mere nordlige breddegrader. Problemet for Orø Bryghus som for mange andre mikrobryggerier er, at meget af arbejdet med at brygge øl er tidskrævende og kræver i bogstaveligste forstand meget håndarbejde i form af at sætte etiketter og kapsler på ølflaskerne. Orø bryghus er flere gange løbet tør for øl i den varme sommer. Nu er produktionen så stor, at den er blevet til et fuldtidsarbejde for en af ejerne.

Og for at produktionen kan følge med efterspørgslen, har man bestilt et større “Bryggeri” i Kina, som man forventer at kunne tage i brug i februar måned. Det betyder, at man så fremefter vil kunne producere ca 16.000 halvliters øl om måneden.

I dag, lørdag, skinnede solen ned fra en næsten skyfri himmel, og flere turister havde derfor at kurs mod Orø Bryghus, hvor der foruden at blive serveret øl også var mulighed for at spise pølser hvori der indgik porter, samt at disse pølser var opvarmet i samme ingrediens. En meget vellykket kombination, skulle vor Orømedarbejder hilse og sige.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar