Kæmpe politiaktion omfattede også Holbæk

Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Den store politiaktion, der en overgang fredag eftermiddag betød, at Sjælland var nærmest helt isoleret fra resten af verden, omfattede også Holbæk-området.

Først på eftermiddagen blev færgerne til og fra Tyskland og Sverige indstillet, Storebæltsbroen og Øresundsbroen blev lukket for trafik – i første omgang uden nogen forklaring fra politiet.

Det kom senere på eftermiddagen frem, at politiet var på jagt efter en svensk indregistreret, sort Volvo V90 udlejningsbil, som ifølge politiet havde været involveret i alvorlig kriminalitet.

Bilister blev mødt med stort opbud af patruljevogne langs motorvejene – også på Holbækmotorvejen. I Holbæk by kørte flere patruljevogne rundt – med og uden udrykning. Desuden fløj en af militærets helikoptere en overgang meget lavt over byen. En fotograf for Holbaekonline.dk kunne bl.a. oplyse, at helikopteren hang lavt henover området omkring Dampmøllevej.

Fotografen var efterfølgende en tur ved Vipperød, hvor en politipatrulje holdt øje med motorvejen.

Politiet er meget tilbageholdende med oplysninger om sagen. Ved en pressebriefing fredag aften på Politigården i København oplyste Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, at man mener, at man har fundet den efterlyste bil og at personerne i bilen har opholdt sig i Danmark i noget tid. Han ville dog ikke fortælle om det var danskere eller svenskere eller måske en helt tredje nationalitet, ligesom han heller ikke ville oplyse, om de var blevet anholdt.

Der er heller ikke nogen oplysninger om politiets indsats i og omkring Holbæk-området i forbindelse med den store politiaktion.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar