Nu vil kommunalbestyrelsen prioritere folkeskolen

Modelfoto: klimkin / Pixabay

Folkeskolen skal være første prioritet – det har et stort flertal i kommunalbestyrelsen besluttet i forbindelse med vedtagelsen af et arbejdsprogram.

Arbejdsprogrammet, der er blevet til over tre interne seminarier i første halvår af 2018, blev vedtaget på kommunalbestyrelsesmødet i onsdags af et flertal bestående af A, O, Ø, F, L, C, B og V, mens Liberal Alliance stemte imod.

Fremover vil kommunalbestyrelsen altså have et styrket fokus på “en god og attraktiv folkeskole, hvor børnene lærer noget”, som det hedder i en pressemeddelelse fra Holbæk Kommune.

Derudover sætter arbejdsprogrammet fokus på beskæftigelsesområdet, ældreområdet og grønne løsninger.

– Først og fremmest er jeg meget glad for, at så mange stemte for arbejdsprogrammet. Det lover godt for arbejdet i de kommende år. Men der er også et stort behov for, at vi får lavet nogle stærke prioriteringer for udviklingen af vores vedlærd. Særligt efter de sidste års mange besparelser. Derfor er folkeskolen også førsteprioriteten i arbejdsprogrammet, udtaler borgmester Christina Krzyrosiak Hansen i kommunens pressemeddelelse.

Velfærd skal prioriteres i en stram økonomi
– Holbæk Kommunes økonomi er fortsat presset. Vi er dog fået sorte tal på bundlinjen, men vi skal stadig passe rigtigt godt på. Samtidig har vi altså også nogle områder, der har det så svært, at vi er nødt til at træffe nogle stærke valg for velfærden. Vi skal skabe tryghed i folkeskolen, få borgere på kanten i beskæftigelse, skabe mere værdighed for de ældre og få flere bæredygtige løsninger i spil. Det skal vi kunne prioritere – også selvom økonomien er stram, udtaler Christina Krzyrosiak Hansen.

Da Holbæk Kommune ikke forventer mærkbart stigende indtægter, skal pengene til arbejdsprogrammet findes i det eksisterende budget. Derfor godkendte kommunalbestyrelsen før sommeren en række effektiviseringer for i alt 19 millioner kroner. En del af de penge kan bruges til at løfte nogle af tiltagene i arbejdsprogrammet.

Der skal forhandles om arbejdsprogrammet i de kommende forhandlinger om Budget 2019, som alle partier vil blive inviteret til.

One thought on “Nu vil kommunalbestyrelsen prioritere folkeskolen

  1. Det var da også på høje tid. I årevis har (stort set) de samme politikere sparet, skåret ned, “effektiviseret”, lukket skoler, ladet skoler forfalde og presset flere elever ind i klasserne.

Skriv et svar