29. marts 2024

Foto: Google Streetview.

Det Gl. Rådhus i Holbæk skal ikke længere være eneste sted, Kommunalbestyrelsen holder sine møder. Foto: Google Streetview.

Fra næste år skal kommunalbestyrelsesmøderne ikke længere kun foregå i byrådssalen på Rådhuset i Holbæk – men der skal være mulighed for at holde dem i lokalområderne.

Forslaget blev stillet allerede før sommerferien af Det Radikale Venstre, der mener, at det vil give en større borgerinddragelse, hvis kommunalbestyrelsens møder lægges rundt omkring lokalt i kommunen.

I første omgang var der en del skeptis til det radikale forslag, men da partiet i onsdags fremlagde et lidt ændret forslag, lykkedes det at samle et lille flertal på 15 kommunalbestyrelsesmedlemmer for vedtagelsen bestående af L, B, V, I og Leif Juhl fra Enhedslisten.

I mod stemte 14 kommunalbestyrelsesmedlemmer fra A, C, F og O, mens Enhedslistens Karen Thestrup Clausen undlod at stemme.

Beslutningen betyder, at tre møder i kommunalbestyrelsen flyttes ud i lokalområderne i 2019.

Herefter evalueres ordningen og kommunalbestyrelsen tager stilling til om ordningen skal fortsætte i 2020.

Der afsættes en ramme på 25.000 kr. i budget 2019 og der indledes en dialog med kommunens kulturinstitutioner om at facilitere det tekniske udstyr samt opsætning og nedtagning. Forsøgsordningen skal høre under Projektudvalget for Udvikling af Lokalområderne.