16. april 2024

Mikkel Kvist Villumsen må se langt efter bolden, da HIK scorede sit første mål. Foto: Rolf Larsen

Gæsterne fra Hellerup startede og sluttede kampen med en scoring – og alt der i mellem var lidt tamt. Så kort kan onsdagens pokalkamp mellem Holbæk B&I og HIK beskrives.

Godt ti minutter inde i kampen bragte Lucas Janus Ravn-Haren uden problemer gæsterne foran 0-1 og så var Holbæk sendt på jagt.

Og selvom Holbæk formåede at styre spillet i store dele af kampen, så var der langt mellem guldkornene hos hjemmeholdet, der heller ikke for alvor så ud til at volde gæsterne problemer.

En af de små chancer Holbæk havde i 1. halvleg kom i 35. minut, da opspillet fungerede og bolden kom godt ind foran HIKs mål, men så faldt tingene fra hinanden, da forsvaret blandede sig.

Tre minutter efter blev et skud mod HIKs mål sendt til hjørne. Bolden blev herefter lagt fint ind i feltet, men igen var gæsternes forsvar på plads og fik spillet bolden væk. Dog til en Holbækspiller, som sendte bolden mod målet. Men uheldigvis for hjemmeholdet, var HIKs målmand på pletten og tog bolden.

Efter pausen fortsatte det lidt tamme spil, hvilket ikke kun var på grund af varmen, selvom den sikkert også havde indflydelse. Gæsternes føring gjorde helt sikkert også sit til, at de gjorde hvad de kunne, for at stoppe ethvert tiltag til noget farligt fra Holbæks side – og det var Holbæk der fik lov til at slide.

Dermed gik spillet frem og tilbage over banen, med enkelte forsøg i begge ender, uden scoring. Holbæk var dog tæt på enkelte gange – f.eks. en gang var bolden gået forbi HIKs målmand, men blev reddet på stregen af en forsvarsspiller. En anden gang, var et hjørnespark lagt godt ind i feltet og Holbæks vandt hovedstødsduellen blot for at konstatere, at bolden blev slået væk af målmanden.

I tillægstiden cementerede Jonas Rasmussen HIKs sejr, da han sendte bolden forbi Mikkel Kvist Villumsen i målet.

Med sejren er Hellerup IK videre til næste runde i DBU Pokalen, mens Holbæk B&I er ude.