Tricktyv på spil i supermarkeder – stjæler fra hjælpsomme kunder

Arkivfoto: Rolf Larsen.

To supermarkedskunder blev i går udsat for tricktyveri mens de hjalp en fremmed mand med at tjekke sukkerindholdet i en vare.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at en 69-årig kvinde fra Holbæk i går klokken 11.00 anmeldte, at hun i forbindelse med indkøb i Kvickly i Holbæk havde fået stjålet sin pung.

Kvinden fortalte politiet, at det var sket ved 10-tiden. I Kvicklys grøntafdeling var hun blevet kontaktet af en fremmed, engelsk-talende mand, der ønskede hjælp til at afgøre, om der var sukker i den vare, han stod med i hånden.

Den 69-årige havde under indkøbet anbragt sin taske over indkøbsvognen og havde en hånd omkring remmen. Alligevel formåede den fremmede mand at aflede den 69-åriges opmærksomhed fra tasken, hvorfra hendes pung blev stjålet ved at lyne taske op.

Hun opdagede først tyveriet ved kassen.

Manden blev beskrevet som: A: Mand, østeuropæisk af udseende, 50 år, ca. 170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Talte dårligt engelsk, Talte: Engelsk, Iført: grøn T-shirt og hvid stråhat – bar briller.

Er der sukker i denne koldskål?
Klokken 11.20 modtog politiet endnu en anmeldelse om tricktyveri. Denne gang var det gået ud over en 72-årig kvinde fra Regstrup, mens hun var på indkøb i Aldi på Sct. Jørgensberg i Kalundborg.

Tyvriet var sket blot fem minutter før da en fremmed, engelsk-talende mand havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge til sukkerindholdet i en liter koldskål, som han stod med i hånden. Ved kassen opdagede den 72-årige, at hendes pung og mobiltelefon var blevet stjålet og formodede, at der var sket under hjælpen til den fremmede mand.

Han blev beskrevet som: A: Mand, 50 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Skaldet på toppen og gråt tyndt hår i siderne, Yderligere kendetegn: Havde briller med stærk styrke, Talte: Engelsk, Iført: Grøn/beige t-shirt, kakifarvet bukser.

Politiet søger vidner
Politiet vil nu forsøge at få fastlagt, om der er tale om den samme gerningsmand i begge sager ud fra eventuel videoovervågning i butikkerne.

Men man vil også meget gerne høre fra personer, som har bemærket manden i de to supermarkeder i løbet af torsdag formiddag. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Skriv et svar