Web-TV : Kattestatus i Holbæk Kommune

Arkivfoto: dimitrisvetsikas1969 / Pixabay


De vilde og herreløse kattes situation i Holbæk kommune optager stadigvæk mange borgere i kommunen, det vidner flere artikler og mange læserbreve hos både Nordvestnyt og her på Holbaekonline.dk om.

Status er, at Holbæk Kommune heller ikke i år har kunnet eller ville finde penge på budgettet til løsning af katteproblemet. I første instans er det Klima- og miljøudvalget, som har ansvaret for at finde pengene til , at Kattens Værn kan indfange og neutralisere de mange herreløse katte. Der har tilsyneladende ikke været den store lyst og vilje til at finde pengene til dette, men en undtagelse: nemlig byrådsmedlem Ole Brockdorff fra Socialdemokratiet, som har engageret sig meget for en god dyrevelfærd i Holbæk Kommune.

Dyrlæge Flemming Samsøe, Holbæk Dyrehospital. Foto: Jesper von Staffeldt.


Og hvor mange penge drejer det sig så om? I 2016 fik Kattens værn 75.000 kr og indfangede 307 katte, dvs. 244 kr. pr. kat, i 2017 brugte kommunen 25.000 kr på at indfange 252 katte. Men de 244 kr. pr. kat dækker ikke udgifterne for Kattens værn, som dels skal have en katte inspektør til at indfange kattene og dels skal kattene køres til Kattens værns hovedsæde i Brøndby hvor en dyrlæge kigger på katten, neutraliserer og vaccinerer den, og hvis den er velegnet til videreformidling til en familie eller en person som vil agere foder-familie, vil den blive anbragt på et Kattens Værns internat. De manglende penge får Kattens Værn ind dels fra foreningens mange venner, dels fra fonde og dels ved de penge danskere har testamenteret til organisationen.

Holbaekonline.dk har sat tre personer stævne på Holbæk Dyrehospital til en snak om de herreløse katte: Kommunalbestyrelsesmedlem Ole Brockdorff, dyrlæge og medejer af Holbæk dyrehospital Flemming Samsøe og dyreven Merete Ruud Hansen fra Orø. Se og hør hvad der kommer ud af dette møde i web-tv indslaget herunder.

Underskriftindsamling for kattelov
Der er i øjeblikket en underskriftsindsamling i gang for at få en kattelov. Indsamlingen findes på www.borgerforslag.dk. Hvis det lykkes at indsamle 50.000 underskrifter, skal Folketinget beslutte om det skal fremsættes som lovforslag i Folketinget.

Forslaget går på, at alle danske katte skal øremærkes og registreres i ét samlet register. Katte, der ikke er mærket med ID, betegnes som ejerløse.

2 kommentarer

Skriv et svar