5 ting du kan lave med ungerne i denne uge


Sommerferien er i fuld gang for de fleste, nogen er afsted på sommerferie til køligere himmelstrøg, andre er hjemme i den danske hedebølge. Men hvad skal man dog finde på, hvis man er hjemme i Holbæk i denne uge?

Bare rolig, redaktionen har fundet fem oplevelser, som familien kan have sammen.

Turist i egen by
Når vi er ude i verden er vi gode til at finde guidede ture der fortæller om alle de spændende ting, som er på vores eksotiske rejsedestination. Men har I nogensinde været turister i Holbæk? Mandag aften kan man tage på byvandring med tidligere stadsingenør Jens Dinsen, der fortæller om byens historiske bygninger, hvem var beboerne, hvilke virksomheder husede ejendommene. Hvis I vil med, så mød op ved Holbæk Museum. Turen starter kl. 19 og varer ca. to timer. Prisen er 20 kroner pr. næse.

Klovner, artister og løven Leo
Cirkus Baldoni er meget populært blandt de mindste med sin familievenlige forestilling. I denne uge besøger Cirkus Baldoni Holbæk tirsdag og Orø onsdag. Se mere om forestillingen i artiklen Cirkus Baldoni kommer til Holbæk og Orø.

Fis og ballade – og masser af musik
Hemmelige kærester, frække påfund, gode historier – og en del løgne krydret med masser af musik, det er hvad der venter, når Mek Pek og Søn onsdag formiddag kl. 11 indtager Murerpladsen i Holbæk. Billetter kan købes ved indkangen og koster 30 kroner. Skulle det blive dårligt vejr, holdes koncerten i Rotationen på Ahlgade.

Ta’ en dukkert
Sommervejret har indtil nu budt på masser af strandvejr. Men måske har I kun benyttet jer af en enkelt, eller måske to strande? – Hvad med at prøve en af de mange andre bademuligheder i Holbæk Kommune? Du kan se en oversigt over de 11 badesteder, som løbende kontrolleres af kommunen. Eller i kan besøge Ugerløse Friluftsbad. Ta’ evt. en stor madkurv med og masser af kolde drikkevarer, frugt og andre lækkerier og gør det til en hyggelig dag. Se mere her.

En Sømand elsker havets blå
Hør historier fra sømandens verden og smag på hvad de spiste og drak, mærk deres hårde arbejde og ta’ en kig på skibsbyggernes og tømrernes arbejde med renoveringen af Galeasen Anne Møller, som ligger på værft på havnen i Holbæk.

Museum Vestsjællands Lodsbådslaug og Nationalmuseet holder åbne formidlingsdage både tirsdag og onsdga kl. 12 og kl. 14 ved Galeasen Anne Møller i hallen på Blegstræde 27. Omvisningen tager ca. 26. minutter.

Skriv et svar