Midt i en agurketid


Togføreren her på billedet (i rødt tøj yderst til venstre i billedet) er en ægte nordmand fra Norge, som med sit klingende norsk – kan være lidt svær at forstå – og mit gymnasie-norsk ligger mere end 50 år tilbage i tiden. Så måske har passagerne ikke været så kede af at få en journalist fra TV2 Øst som afløser. Foto: Jesper von Staffeldt.


Udtrykket agurketid har ikke så meget med dyrkning af agurker, men et begreb man bruger inde for medieverdenen.

Når sommerferien begynder her i starten af Juli stopper strømmen af “normale” nyheder fordi de mennesker som er interessante for medierne, går på sommerferie, og de nyheder man så må bruge – man skal jo f.eks. som avisjournalist sørge for avisen ikke bliver for tynd – kan være lidt tynde. Men en god forberedelse på agurketiden kan være planlægning. Det har man gjort på regionalstationen TV Øst, idet man har taget hul på en serie som hedder “Mit sommerjob” hvor en journalist fra TV Øst efter en kort instruktion træder ind som afløser for en sommerferieafløser.

I går drejede det sig om en afløser ved Totempælen os Sommerland Sjælland i Nordvestsjælland, og i dag tirsdag var TV2 Øst ved Holbækfærgen på Orø havn for at lave optagelser med bl.a togføreren på “Tivoli”-toget, som kører fra Havnen til Campingpladsen.

Et godt råd til vore læsere m.fl. Hvis du har svært ved at få din historie bragt i medierne, så vent til sommerferien, der er medierne mere sultne.

Se det her var også en lille agurketidshistorie, man skal jo gribe i egen barm….

Skriv et svar