Fly over Jyderup ramt af laserlys

Illustration: Mediengestalter.

En eller anden belyste sent søndag aften et fly med laserlys, da det fløj over Jyderup.

Politiet modtog kloken 23.45 en anmeldelse fra Naviair, som står for flyveledelsen i det danske luftrum, om at et fly ti minutter før var blevet blyst med laserlys fra jorden.

Der skete ingen ingen skader, men sådan en belysning sætter flysikkerheden i fare. Hvis lyset rammer cockpit-vindue, bliver piloten blændet. Derfor ses der med stor alvor på den slags fra myndighedernes side.

Politiet vil da også gerne advare imod, at man lyser med laserlys mod personer og mod eksempelvis fly, idet det kan sætte flysikkerheden i fare.Og politiet opfordrer forældre til, at tale med deres børn om adfærden, da det ikke er sikkert at børn forstår, at det kan være farligt, hvis de har en laserpen.

Skriv et svar