Oplev fuldmånen fra toppen af De Midtsjællandske Alper

Fuldmåne fotograferet fra Obersvatoriet i Brofelde. Foto: Observatoriet.
Når der er fuldmåne lørdag den 30. juni byder Brorfelde Obersvatorium på en helt særlig aften for dem, som synes, at mørket er magisk, mystisk og dragende.

Den aften vil voksne og større børn kunne opleve fuldmånen fra toppen omgivet af Observatoriets kupler og Danmarks eneste fredede nattemørke.

Imens Fuldmånen lyser, vil historiefortæller, Aske Ebbesen, åbne op for en verden af myter og magiske fortællinger om universet, og alt imens gæsterne læner nakken tilbage og nyder det hele, møder magi naturvidenskab, når Observatoriets egen underviser og astrofysiker, Lars Occhionero, gør alle klogere på Månens byggesten og menneskets utrolige månemissioner.

Hvis Fuldmånen ikke vil frem Der er stadig stjernespækkede oplevelser i vente, selvom vejret skulle vise sig fra sin værste side. Er det overskyet, vil alle gæster få mulighed for at opleve stjernehimlen indendørs med en digital fremvisning på indersiden af Observatoriets største kuppel. På dagen vil de to astronomiske foreninger, Brorfelde Astronomiske Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening, være til stede med både viden og udstyr.

Gæster må gerne medbringe liggeunderlag, klapstole el.lign., ligesom der også er mulighed for at nyde himlen fra Observatoriets hængekøjer – dog i begrænset antal.

Arrangementet finder sted mellem kl. 21.00 og 01.00. Det vil være muligt at købe lune pandekager, kaffe, te, kakao og sodavand på Observatoriet, men man er også velkommen til selv at medbringe en madkurv til aftentimerne eller til at forudbestille en sandwich samme sted som billetkøb.

Billetter koster 175 kr. for voksne og 125 kr. for børn. Ønskes overnatning på sovesal på Observatoriet er prisen 495 kr. for både entre og overnatning. Læs mere om billetkøb og overnatning på www.brorfelde.dk/fuldmåne.
´

Skriv et svar