28. marts 2024

Foto: Lokaltog.

Foto: Lokaltog.
Der bliver muligvis ikke konflikt på Tølløsebanen og Odsherredsbanen alligevel efter Kommunernes Landsforening og Dansk Jernbaneforbund i nat har indgået forlig om en ny overenskomst.

Resultatet af nattens forlig skal nu til urafstemning blandt de ansatte.

Jane Eefsen, der er personalechef i Lokaltog, som driver ni jernbanestrækninger på Sjælland og Lolland-Falster, herunder Tølløsebanen og Odsherredsbanen glæder sig over aftalen:

– Som jernbaneselskab er det jo helt afgørende, at vi leverer troværdig og stabil transport til passagererne. Og derfor har vi selvfølgelig arbejdet hårdt på at lande en aftale med Dansk Jernbaneforbund for at undgå en konflikt, som ville lamme togtrafikken på lokalbanerne til stor gene for passagererne, siger Jane Eefsen.

Aftale skal nu til urafstemning
Ud over de generelle lønstigninger indeholder den nye aftale blandt andet pensionsforbedringer samt præcisering og forbedring af pausereglerne.

Det er nu op til Dansk Jernbaneforbunds cirka 340 medlemmer på lokalbanerne, om de vil stemme ja eller nej til den nye overenskomst. Afstemningen skal være afsluttet senest den 25. juni, og en konflikt kan derefter tidligst træde i kraft den 30. juni.