Lokal partnerskabsaftale skal sikre praktikpladser til alle

Underskriverne af den nye partnerskabsaftale. PRfoto: Holbæk Kommune.

I går blev der skrevet under på en partnerskabsaftale, som skal sikre praktikpladser til alle unge og at flere gennemfører en erhvervsuddannelse.

Bag aftalen står Holbæk Erhvervsforum, Dansk Byggeri, LO, EUC-Nordvestsjælland og Holbæk Kommune.

Lars Dinesen, der er formand for udvalget for Beskæftigelses- og Uddannelse i Holbæk Kommune, mener, at støtten til de unge i udskolingen er afgørende for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse:

– Når virksomhederne eksempelvis holder Åben Virksomhed for eleverne fra 7. til 10. klasse, så giver vi de unge en ide om mulighederne på arbejdsmarkedet. Når en ung ved selvsyn har konstateret, hvad en struktør rent faktisk laver, så er det meget nemmere for dem at tage de aktive skridt for at komme i den retning, siger Lars Dinesen.

Det andet centrale element i aftalen er at sikre alle unge en praktikplads, og da der generelt er et for stort frafald fra erhvervsuddannelserne, handler det i høj grad om at fastholde dem, der er i gang med erhvervsuddannelserne.

– Partnerskabsaftalen betyder, at vi fremover registrerer årsagerne til frafald fra uddannelserne og fra praktikker. Det giver os viden til at lave forbedringer. Samtidig er det vigtigt, at uddannelsesinstitutionerne tænker i fleksible løsninger, hvis en ung stopper i et praktikforløb, og at vi som kommune træder hurtigt til og lægger en ny plan sammen med den unge, hvis han eller hun stopper helt på en uddannelse, siger Lars Dinesen.

Også borgmester Christina Krzyrosiak Hansen glæder sig over aftalen, som blev underskrevet da Holbæk Erhvervsforum holdt morgenmøde med borgmesteren:

– En erhvervsuddannelse er et godt valg for mange unge. Der er jobs og gode fremtidsudsigter, og samtidig skriger mange af vores virksomheder på veluddannede medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi med partnerskabet samler alle de gode kræfter om opgaven, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Den nye partnerskabsaftale skal gælde i tre år frem til den 1. juni 2021.

Skriv et svar