Køer på græs ved Ladegårdsparken

Køerne går ikke inde i selve boligområdet, men på et græsareal bag. Arkivfoto: Rolf Larsen
På græsarealer sydvest for Ladegårdsparken går en flok køer rundt, som bliver passet af et kogræsserlaug bestående af en skole, et børnehus og 18 frivillge familier.

Køerne flyttede ind på græsarealet i april og siden har elleve køer og fem kalve gået og græsset. Her skal de gå hele sommeren og til vinter, skal de være hos deres ejer, dyreholder Carsten Sørensen.

– Køerne græsser på områderne, fordi beboere, det socialfaglige team i Ladegårdsparken, Børnehuset Elverhøj og skoleafdelingen Absalon tog et fælles initiativ om at få liv på græsområderne igen. De har dannet et såkaldt kogræsserlaug, der vil stå for at passe køerne og derigennem medvirke til en etisk og bæredygtig kødproduktion og til at styrke interessen for naturen. Derudover ønsker de at skabe mulighed for at møde hinanden på tværs af beboere og institutioner i området.

– Det er et virkelig interessant projekt og særligt i det her område, hvor der er både et stort socialt boligområde, naturskole, kunsthøjskole og almindelige familiehuse. Vi håber, at kogræsserlauget kan være en anledning til, at vi lærer hinanden bedre at kende, og at vi sammen kan udvikle området”, forklarer Lotte Rømer Grove, der er initiativtager og medlem af lauget, og hun tilføjer:

– Allerede nu kan vi se og høre, at mange børn og voksne nyder køerne – både dem, der som medlem passer køerne, og dem, der blot passerer forbi på Ladegårdsalleen.

Det er også tanken, at skolen og børnehuset skal integrere naturoplevelsen i deres arbejde.


På søndag har kogræsserlauget inviteret til kom sammen, hvor alle interesserede kan hilse på køerne og der vil være navnekonkurrence, hvor det gælder om, at finde navne til køer og kalve.

Ved arrangementet, der begynder kl. 14.00, vil der blive budt på gulerødder til køerne og kaffe, kage og saftevand til børn og voksne. For at vide hvormange, der deltager, vil kogræsserlauget gerne have tilmeldinger på tonie@webspeed.dk.

3 thoughts on “Køer på græs ved Ladegårdsparken

  1. Så dem bare for nogle uger siden da jeg kørte til Havnsø på cykel. Dog har de siden dengang også været tættere på Ladegårdsparken.

    Før har der også været nogle heste

Skriv et svar