Værd at besøge: Panzermuseum East

Et østeuropæisk feltlazaret før Murens fald som det vises på Panzermuseum East. Foto: Jesper von Staffeldt.
Holbaekonline.dk tager hermed hul på en ny serie: “Værd at besøge”, hvor vi her i sommer-månederne vil besøge steder som er værd at opleve, hvad enten de ligger i Holbæk kommune eller udenfor.

Vi vil springe de mere oplagte og kendte steder som Andelslandsbyen, Brorfelde observatorium, Trelleborg osv over og koncentrere os om mindre kendte steder, som hvis de bliver opdaget, kan være lige så spændende at besøge.

Lørdag d.19. maj besøgte Holbaekonline.dks orømedarbejder “Panzermuseum East” ved Slagelse sammen med en god ven, der ligesom undertegnede er interesseret i militært isenkram og historie, og stedet er det helt rigtige hvis man interesserer sig for “Den kolde Krig” og russisk militærmateriel fra samme periode.

Denne lille videofilm på knap 17 minutters varighed kan ses som den er, men kender man alt eller næsten alt til denne periode, kan man godt skrue ned for lyden de første 8 minutter, hvor jeg – noget subjektivt – fortæller om den kolde krig, samt om vigtige begivenheder i perioden 1945 frem til Murens fald i 1989 og nøjes med at se billedsiden med skriftlige kommentarer til det man ser.

Skriv et svar