DMI gør det igen: Varsler om risiko for skybrud og torden

Arkivfoto: jill111 / Pixabay

I går varslede DMI allerede tidligt om morgenen risiko for skybrud og torden i Holbæk og holdt dagen i gennem fast i varslet.

Efter i går vil nogen måske nok begynde at tale om, at der råbes “ulven kommer”, fordi DMI igen i dag varsler risiko for skybrud og torden.

Varslet er gyldigt fra i dag kl. 12 og frem til kl.20.00 og lyder på, at der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter samt risiko for kraftig torden.

Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Udover Holbæk så gælder varslet for resten af Nordvestsjælland, København og Nordsjælland, Østjylland, Midtsjælland, Sydvestsjælland, Stevns, Sydvestjylland, Billund, Midtjylland, Vestjylland, Himmerland, Storaalborg, Faxe, Næstved, Middelfart, Assens, Kerteminde, Odense og Nordfyn.

Man kan følge med i den aktuelle situation på www.dmi.dk.

Skriv et svar