TV: OHJ 38 på skinner igen

Foto: Michael Johannessen

Bag den lidt kryptiske overskrift skjuler sig navnet på et mere end 100 år gammelt damplokomotiv, som stadig har kræfter til at trække vognene med passagerer rundt på togskinnerne.

OHJ 38 blev bygget i Tyskland for mere end 100 år siden og kom derefter til at køre i det sydfynske, og herefter gik turen til Sjælland, hvor lokomotivet blev overtaget af Odsherred Jernbane, hvorefter det endte sine dage – og her menes det positivt – med at fungere som veterantog for foreningen Dansk Veterantog.

I 1989 var det blevet en noget slidt dame, som trængte til en kraftig renovering, og alt på toget blev skilt ad og taget under kærlig behandling, dels på Asnæsværket, dels i Veteranklubbens maskinværksted i Høng.

Holbaekonline.dk var med da den nye veterantogssæson startede her i år, vi hoppede på toget i Tølløse i søndags kl. 13 og herefter blev kursen sat sydpå, og for vores vedkommende sluttede turen i Dianalund.

Det er der kommet en 20 minutter lang film ud af.

Skriv et svar