28. marts 2024

Marcus Carlson Pedersen header bolden i mål til 2-0. Foto: Rolf Larsen.

Det var en velfortjent sejr Holbæk B&I fik i hus, da holdet mødte Taastrup FC i Danmarksserien.

Allerede efter seks minutters spil havde Holbæk haft to-tre gode chancer og holdet pressede gæsterne fra start. Der skulle gå godt ti minutter før gæsterne for alvor forsøgte at svare igen og selvom spillet i den første halve times tid bølgede frem og tilbage, så var det Holbæk, der havde mest boldkontrol og holdt det meste af spillet på Taastrups banehalvdel, dog uden det blev til nogen særlig store chancer.

I 36. minut havde Holbæk en god mulighed, der endte med at gå over målet. Minuttet efter var det igen Holbæk, som var tæt på en scoring, da et hovedstød gik forbi gæsternes mål.

Med fem minutter tilbage af 1. halvleg blev Holbæk tilkendt et frispark, som Birol Serinkanli blev sat til at tage. Han sendte bolden meget sikkert over Taastrup-muren, men også forbi målet.

De to hold måtte gå til pause med stillingen 0-0.

Knap 8 minutter inde i 2. halvleg får Holbæk en rigtig god chance. Bolden skydes lige mod målet og Taastrups målmand kaster sig ned for at tage bolden. Men banens beskaffenhed ville, at bolden hoppede op, og hvis bare der havde været en enkelt holbækspiller til at samle op, ville situation med stor sandsynlighed været endt i en scoring.

Selvom det ikke blev til en scoring, så viste spillet, at Holbæk var styrende på banen og i 59. minut kom forløsningen så, da Sebastian Johansen bragte Holbæk foran 1-0.

Minuttet efter havde Holbæk igen et hurtigt spil og forsøg mod målet, der dog denne gang gik i netmaskerne på ydersiden af målet. Et hurtigt spil fra Taastrup, blev standset af et tændt Holbæk mandskab, der forsøgte endnu engang med skud mod mål, der dog gik lige forbi.

I 71. minut fik Taastrup muligvis deres største chance i kampen, da et hurtigt spil gennem Holbæks forsvar resulteret i et skud mod Holbæks mål. Men heldigvis for hjemmeholdet stod Mikkel Kvist på sin plads og hev bolden ned med hænderne.

Med 12 minutter tilbage af kampen skulle Holbæk tage hjørnespark, og her viste Birol Serinkanli hvorfor han foretrækkes i dødboldsituationer. Birol sendte bolden perfekt afsted ind til bageste stolpe hvor Marcus Carlson Pedersen stod klar og headede bolden ind i målet til 2-0.

Taastrup forsøgte i de sidste minutter, at kæmpe sig til muligheder, men Holbæk holdt skansen og i tillægstiden bragte Sebastian Johansen så Holbæk foran 3-0.